Autoruit kapot tijdens vakantie

Na heel veel nachtjes slapen is het eindelijk zover: vakantie! De kinderen stuiteren de tuin in en uit, de hond loopt u doorlopend voor de voeten en u en uw eega doen verwoede pogingen om alle koffers in de bagageruimte gepropt te krijgen. Bandenspanning gecontroleerd, auto- en reispapieren ingepakt, even zwaaien naar de buren en afreizen maar! Héél vervelend als dan zo’n 80 kilometer verderop ineens een flinke barst in de autoruit verschijnt. Autoruit kapot tijdens vakantie, hoe kan dat en wat nu?

Autoruit kapot tijdens vakantie: van buts naar barst

Hoe komt die barst daar ineens? Heel simpel: waarschijnlijk had u al langere tijd een sterretje of butsje in de ruit zitten. Misschien heeft u zich zelfs wel voorgenomen om hiermee naar de ruitspecialist te gaan, maar ach, u heeft het al zo druk en trouwens, bent u wel verzekerd tegen ruitschade? Van uitstel komt maar al te vaak afstel, totdat ineens het moment daar is dat het te laat is. Dan is zo’n butsje ineens een flinke barst, en rest u niets anders dan het compleet vervangen van de autoruit.

Voordat u op vakantie gaat, dient u niet alleen de bandenspanning, de verlichting en de toestand van het reservewiel te controleren, maar ook de staat waarin uw autoruiten zich bevinden. Ook al treft u maar een klein sterretje aan: overweeg toch om uw autoruit te laten repareren. Een sterretje kan immers doorscheuren tot een fikse barst, met alle gevolgen van dien.

Geplaatst in: Autoruit vervangen
Tags: ·

2 gedachten over “Autoruit kapot tijdens vakantie

  1. Lauren de Bruijn

    Ik wou dat ik het gisteren had kunnen lezen! Ik ben op vakantie, en ik heb de staat van mijn autoruiten niet gecontroleerd. Nu ben ik op zoek naar een garage om mijn ruiten te repareren omdat een klein butsje in de ruit in een barst is veranderd!

  2. Ronald

    Ik heb dit helaas ook eens gehad op vakantie. Dit was geen pretje want ik kon op vakantie een garage gaan zoeken die de ruit kon repareren en wat ik vergoed kreeg van mijn verzekering. Niet handig, dus ga met een hele ruit op vakantie en laat er anders voor je weg gaat naar kijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.