Autoruit polijsten

Als “het mooie” van uw autoruit er wel af is, maar uw ruit verder niet beschadigd is, hoeft u echt niet over te gaan tot vervanging van uw voorruit. Desalniettemin kunt u er beter wél wat aan laten doen, want een autoruit die vol zit met hinderlijke krassen, kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Zeker op momenten dat het zicht toch al niet optimaal is, zoals bij regen of een laagstaande zon, geven in de ruit aanwezige krassen een hinderlijk aanzien en veroorzaken een “sluier” op de ruit. De oplossing zit ‘m in het laten polijsten van de ruit. 

Wanner er gepolijst wordt, schuurt de specialist het bovenste laagje glas van de ruit af. Juist in dit bovenste laagje zitten talloze krassen en krasjes. Deze krassen worden in de regel veroorzaakt door steenslag, ruitenwissers of door het gebruik van ijskrabbers. Door de bovenste laag van het glas te verwijderen, wordt de ruit krasvrij gemaakt. Dit gebeurt met een uitermate gebruiksvriendelijk apparaat: de polijster. Deze werkt op basis van roterende schijven. Gedurende het polijstproces komt de autoruit onder een laagje polijstmiddel te liggen. Na het proces is de ruit zo goed als nieuw: alle krasjes en krassen zijn verdwenen. Zonder de voorruit te vervangen!

Je autoruit polijsten: de voordelen

Ten opzichte van vervanging heeft autoruit polijsten zeker voordelen. Het grootste voordeel voor de consument zit ‘m in de kostenpost. Omdat er bij polijsten geen nieuwe ruit besteld en gemonteerd hoeft te worden, liggen de kosten voor polijsten stukken lager dan voor vervanging van de gehele ruit. Na het polijstproces is de ruit zo goed als nieuw, zonder de onverzekerde consument voor hoge kosten te stellen.

Polijsten op kosten van de verzekering?

Als polijsten zoveel voordeliger is dan de complete ruit vervangen, dan kan een autoruit zeker ook worden gepolijst op kosten van de verzekeringsmaatschappij? Je zou het wel zeggen, maar niets is minder waar. Wie zijn of haar autoruit wil laten polijsten, komt er al snel achter dat vrijwel geen enkele verzekeringsmaatschappij deze kosten vergoed. Laten polijsten wordt dan ook meestal alleen gedaan door mensen die geen uitgebreide verzekering voor hun voertuig hebben afgesloten. Behoort u tot deze categorie en heeft u last van kleine beschadigingen op uw autoruit, dan is het raadzaam om de mogelijkheid van polijsten in overweging te nemen. Heeft u last van serieuze ruitschade, dan is polijsten helaas geen optie. Uw voorruit zal moeten worden gerepareerd en in sommige gevallen zelfs volledig moeten worden vervangen.

Geplaatst in: Autoruit vervangen

2 gedachten over “Autoruit polijsten

  1. Pingback: Blijven rijden met een beschadigde autoruit? | Autoruit vervangen?

  2. Pingback: Krassen autoruit verwijderen | Autoruit vervangen?

Reacties zijn gesloten.