Kosten voor het vervangen van een autoruit

Een sterretje in uw ruit is vervelend, maar niet onoverkomelijk. Rijdt u echter door terwijl u een sterretje in uw autoruit heeft, dan kan het sterretje op den duur een grote barst worden. Vooral temperatuurschommelingen en drempels zijn beruchte triggers. Is uw voorruit eenmaal gebarsten, dan zal deze in de meeste gevallen vervangen moeten worden. Ga hiervoor naar een professioneel bedrijf.

Verschillende autoruitservices gebruiken uitsluitend ruiten van bekende merken. De ruiten worden vaak bestempeld met de naam OEM. Dat betekent dat de autoruit geen originele autoruit is, maar wel met de originele onderdelen opgebouwd. De ruit heeft dan een ander merk dan uw auto, maar is wel van dezelfde kwaliteit.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een autoruit?

Een autoruit te vervangen is niet goedkoop: reken op een bedrag tussen de 150 tot 400 euro. (Dit verschilt per autoruitservice.) Bent u verzekerd tegen ruitschade, dan worden de kosten betaald door uw verzekeringsmaatschappij. Bent u niet verzekerd, dan moet u de kosten zelf dragen.

De grootste kosten zijn  voor de autoruit zelf, niet voor de service. Moet uw autoruit speciaal besteld worden, dan krijgt u ook hiervoor extra kosten.

Uiteraard zijn er manieren om geld te besparen op het vervangen van uw autoruit. Veel bedrijven zien dat het vervangen van een autoruit nu eenmaal veel geld kost, vooral de autoruit loopt aardig in de papieren. Er zijn speciale bedrijven die tweedehandse autoruiten aanbieden. Een tweedehandse autoruit kost veel minder en is kwalitatief net zo goed als een nieuwe autoruit. De tweedehandse autoruiten zijn namelijk uitvoerig getest en net zo veilig als nieuwe autoruiten.Het enige verschil tussen tweedehandse en nieuwe autoruiten is de prijs. De prijs voor een tweedehandse autoruit begint meestal bij 120 euro.

Online zoeken om kosten te besparen voor het vervangen van uw autoruit

Veel gespecialiseerde bedrijven manifesteren zich steeds meer op het internet en geven ook grote kortingen weg. Er heerst behoorlijk veel concurrentie en steeds meer bedrijven proberen elkaar slim af te zijn op het internet. En daar kunt u van profiteren. Zoek online naar bedrijven en vraag vrijblijvend offertes aan. Zo krijgt u een goed overzicht van de kosten en kunt u deze met elkaar vergelijken. Uiteindelijk kiest u zelf voor het bedrijf dat u het meest aanspreekt.

Geplaatst in: Kosten

Een gedachte over “Kosten voor het vervangen van een autoruit

  1. Pingback: Zelf autoruit polijsten | Autoruit vervangen?

Reacties zijn gesloten.