Autoruit vervangen zonder eigen risico

Sterretje of butjes reparerenWanneer u schade heeft aan uw voor- of achterruit, is het belangrijk om deze in een vroeg stadium te laten repareren. Immers: hoe eerder u erbij bent, hoe groter de kans dat de schade beperkt blijft. In geval van een klein sterretje of butsje is het vrijwel altijd mogelijk om uw autoruit te laten repareren, in plaats van deze volledig te vervangen. Dat is mooi, want ten opzichte van vervanging scheelt reparatie tijd en geld. Niet alleen voor uw verzekeringsmaatschappij, maar ook voor uzelf: waar bij veel verzekeringsmaatschappijen reparatie van een autoruit volledig gedekt is, betaalt u bij het vervanging van de autoruit vaak een eigen risico. Onderstaand voorbeeld verduidelijkt het kostenplaatje.

Het volledig laten vervangen van uw autoruit komt in totaal op € 350,= incl. BTW. Uw verzekeringsmaatschappij vergoedt deze kosten, maar minus het eigen risico van € 200,=. De eerste 200 euro zijn dan ook voor uw eigen rekening. Het resterende bedrag, € 150,=, wordt betaald door uw verzekeringsmaatschappij.

Autoruit vervangen als u niet verzekerd bent

Om in aanmerking te komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding via de verzekeringsmaatschappij, moet u in de regel een meer uitgebreide verzekering hebben afgesloten. Bij een minimale verzekering (alleen WA) is eigen autoruitschade niet gedekt. In dat geval zult u dus zelf alle kosten voor reparatie of vervanging moeten betalen. In het hoofdstuk autoruit vervangen: de prijs leest u precies wat u kunt verwachten.

Ik ben wel verzekerd, maar wil geen eigen risico betalen

Heeft u een verzekering tegen ruitschade afgesloten, maar ziet u op tegen het betalen van een eigen bijdrage (het eigen risico), dan is er geen man overboord. Via internet zijn er diverse bedrijven te vinden die adverteren met autoruitvervanging zonder betaling van een eigen risico. Dit is uiteraard alleen mogelijk wanneer het desbetreffende autoruitschadeherstelbedrijf bereid is om de kosten van het eigen risico voor eigen rekening te nemen. Besluit u om met een dergelijk bedrijf in zee te gaan, let dan goed op de algemene en bijkomende voorwaarden. Vaak wordt het eigen risico vergoed tot een standaardbedrag, zoals bijvoorbeeld € 150,=. Heeft u bij uw verzekeringsmaatschappij een hoger eigen risico afgesproken, dan komt het restant dus voor uw eigen rekening. Bijvoorbeeld in het volgende geval:

U heeft autoruitschade en uw voorruit moet worden vervangen. De verzekeringsmaatschappij is bereid deze kosten te vergoeden, maar alleen wanneer u het eigen risico van 200 euro voor uw rekening neemt. Via Google vindt u een bedrijf dat het eigen risico voor haar rekening neemt, maar alleen tot een bedrag van maximaal € 150,=. Uw nieuwe ruit kost 450 euro. Hiervan wordt € 150,= betaald door het herstelbedrijf, € 50,= door uzelf en de resterende € 250,= door uw verzekeringsmaatschappij.

Geplaatst in: Verzekeringen

Een gedachte over “Autoruit vervangen zonder eigen risico

  1. Pingback: Autoruit vervangen en je bonus-malus

Reacties zijn gesloten.