Goedkoop uw autoruit vervangen

Een nieuwe autoruit is niet goedkoop. Bent u niet verzekerd tegen ruitschade en heeft u een nieuwe autoruit nodig, dan ontkomt u er echter niet aan. Toch kunt u wel het nodige doen om de kosten te drukken en zo goedkoop uw autoruit te vervangen.

Oplossingen om goedkoop uw autoruit te vervangen

Als ruitschade niet gedekt is, kan het vervangen van uw autoruit behoorlijk in de papieren lopen. Wel zijn er enkele dingen die u kunt doen om de kosten binnen de perken te houden.

Vraag online offertes aan

Wanneer de autoruit zwaar beschadigd is, bent u al snel geneigd om naar de eerste de beste garage te rijden om uw ruit te laten vervangen. Begrijpelijk, maar niet in alle gevallen verstandig. Bij de garage bent u sowieso vaak duurder uit dan bij een autoruitschadespecialist. Dit komt doordat de meeste garages niet standaard beschikken over de benodigde apparatuur en gereedschappen om uw autoruit te vervangen. Daarnaast hebben de meeste garages geen autoruiten in het magazijn staan.

Om tot een goede prijs te komen, kunt u het beste eerste online gaan zoeken naar autoruitspecialisten. Wanneer u deze gevonden heeft, is het verstandig om eerst offertes aan te vragen.Door offertes aan te vragen krijgt u namelijk een beter overzicht van alle kosten. Wanneer u meerdere offertes aanvraagt kunt u deze ook met elkaar vergelijken en kunt u zelf de best-geprijste offerte kiezen.

Zelf uw autoruit vervangen

Sommige mensen besparen veel geld door zelf hun autoruit te vervangen. Zo zijn er online webshops te vinden waar u autoruiten kunt bestellen op maat of op het type auto. Maar dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd.

We raden u dan ook aan dit alleen te doen wanneer u ervaring heeft met het vervangen van autoruiten. Als u dit niet heeft, is de kans erg groot dat u de autoruit niet goed op uw auto monteert, met alle gevolgen van dien. Ook zou u uw auto permanent kunnen beschadigen.

Tweedehands autoruiten

Bedrijven weten hoe duur het kan zijn om een autoruit te vervangen. Er zijn dan ook online bedrijven die tweedehands autoruiten aanbieden. Vaak betaalt u al 50% minder voor een tweedehandse autoruit ten opzichte van een nieuwe. Dat is nog eens goedkoop uw autoruit vervangen!

Een tweedehands autoruit doet kwalitatief absoluut niet onder voor een nieuwe. Tweedehandse autoruiten worden namelijk uitvoerig getest en zijn net zo veilig als nieuwe autoruiten. Het enige duidelijke verschil is de lage prijs.

Geplaatst in: Kosten