Is ruitvervanging altijd gedekt door de autoverzekering?

Moet uw autoruit vervangen worden? Daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Een nieuwe autoruit laten plaatsen kost al gauw 450 euro. Dan is het natuurlijk fijn als dit door de autoverzekering wordt betaald. Maar is ruitvervanging wel altijd gedekt?

Ruitschade altijd gedekt?Ruitvervanging is niet gedekt bij alleen een WA-verzekering

Dit hangt af van het soort verzekering dat u voor uw auto hebt afgesloten. Hebt u alleen een aansprakelijkheidsverzekering? Dan bent u niet gedekt voor welke schade aan uw auto dan ook en draait u helaas zelf op voor de kosten.

Ruitvervanging is wel gedekt bij beperkt en volledig casco

Hebt u een autoverzekering met beperkt of volledig casco? Dan is ruitschade bijna altijd gedekt. Als u bij deze verzekering voor een eigen risico hebt gekozen dan moet u die een deel zelf betalen. Bij sommige verzekeraars, bijvoorbeeld Allsecur, betaalt u in het geval van ruitvervanging slechts de helft van uw eigen risico. De rest van het bedrag is dan voor rekening van uw verzekeraar.

Laat uw ruit vervangen door een partner van uw verzekeraar

Let er bij vervanging van uw ruit op dat u dit doet bij een hersteller die partner is van uw verzekeraar. Als u dit ergens anders laat doen loopt u het risico dat uw verzekeraar niet uitbetaald. Op uw groene kaart staat vermeld bij welke ruitherstellers u terecht kan voor de reparatie. U kunt deze informatie vaak ook terugvinden in uw verzekeringspolis.

Geplaatst in: Autoverzekering