Prijzen autoruit vervangen

Wanneer u niet verzekerd bent voor ruitschade, is het vervangen van een autoruit in de regel niet goedkoop. Maar hoeveel het vervangen van een autoruit precies kost, is bij veel mensen niet bekend. Laat staan de vraag wanneer een autoruit vervangen wordt, in plaats van gerepareerd.

Als u een sterretje in uw voorruit heeft, is er in principe nog niets aan de hand. Een sterretje is vrijwel altijd goed te repareren. Blijft u echter doorrijden, dan kan de schade aan uw autoruit uiteindelijk veel groter worden. Uw autoruit vervangen is dan vaak de enige optie. Vóórdat een autoruit vervangen wordt, zal uw schadebedrijf eerst nagaan of de schade niet alsnog te repareren is. Bij grote ruitschade is reparatie echter meestal niet meer mogelijk.

Wat zijn de prijzen voor het vervangen van een autoruit?

Prijzen autoruit vervangenDe prijzen voor vervanging van een autoruit verschillen sterk van bedrijf tot bedrijf. In de regel moet u rekenen op een bedrag tussen de 150 en de  400 euro. Een beetje rondvragen alvorens de opdracht te verstrekken kan dus zeer lonend zijn!

Indien u een autoverzekering heeft met eigen risico zult u vaak maar een gedeelte van de kosten uitgekeerd krijgen. U betaalt dus een eigen bijdrage aan de vervanging van uw autoruit. Alleen wanneer u een autoverzekering heeft waar ruitschade gedekt wordt zonder dat dit ten koste gaat van uw eigen risico, hoeft u zich nergens zorgen om te maken. Alle kosten zullen dan betaald worden door uw verzekering.

Wordt de nieuwe autoruit eenmaal geplaatst, dan geeft het bedrijf vaak een no-risk garantie af op de nieuwe autoruit. Deze no risk-garantie betekent dat het bedrijf de risico’s draagt voor de plaatsing van uw nieuwe autoruit. Mocht deze bij het vervangen scheuren, dan zijn de kosten voor het bedrijf en zal er direct een nieuwe autoruit geplaatst worden.

Prijzen autoruit vervangen, waarop zijn deze gebaseerd?

U betaalt voornamelijk  voor de autoruit zelf. Een nieuwe autoruit kost al snel enkele honderden euro’s! Is het type autoruit voor uw auto niet in huis, dan bestelt het bedrijf de gewenste autoruit voor u. Ook moet de ruit nog geplaatst worden. Het plaatsen van de ruit is echter niet zo duur. In de meeste gevallen wordt alleen het uurloon berekend van de monteurs die de autoruit op uw auto moeten monteren.

Aangezien de grootste kostenpost ‘m zit in de autoruit zelf, kan het lonend zijn om op zoek te gaan naar een tweedehands autoruit. Deze autoruiten doen kwalitatief zeker niet onder voor een nieuwe autoruit en zijn een stuk goedkoper. Vaak kunt u al voor een luttele 120 euro een tweedehands autoruit hebben. Wilt u zeker van uw zaak zijn,. overleg dan eerst met het bedrijf dat uw autoruit uiteindelijk zal gaan plaatsen. In de meeste gevallen zal het echter geen probleem zijn om een tweedehands autoruit te laten plaatsen.

Geplaatst in: Kosten