Reparatie autoruitschade

Met een scheurtje of sterretje in de voorruit gewoon blijven doorrijden is verleidelijk, maar niet verstandig. Als een scheurtje of sterretje doorscheurt, kan er onherstelbare schade ontstaan aan de voorruit. Het is dan ook verstandig om scheurtjes en sterretjes op korte termijn te laten repareren.

Wanneer de schade slechts beperkt is tot sterretjes en scheurtjes, is reparatie bijna altijd mogelijk. Met een speciale hars-injectiemethode zullen de sterretjes en scheurtjes vrijwel geheel onzichtbaar gerepareerd worden. Daarnaast geven de meeste autoruitschadespecialisten bij de reparatie een levenslange garantie.

Wanneer wordt reparatie autoruitschade vergoed?

Iedereen die een auto in zijn/haar bezit heeft, is verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Wat u voor de rest wilt verzekeren, ligt helemaal aan u. De meeste auto-eigenaren hebben een WA-verzekering + beperkt casco. Is dat bij u ook het geval, dan bent u wél verzekerd tegen ruitschade, maar moet u wellicht een eigen risico betalen. Dat betekent dat de reparatie autoruitschade maar deels betaald wordt door de verzekering.

Voorbeeld: de reparatie van uw voorruit kost 400 euro. U heeft een eigen risico van 150 euro. U moet de eerste 150 euro van de reparatie zelf betalen. De resterende 250 euro wordt betaald door uw verzekeringsmaatschappij. 

Heeft u een All Risk-verzekering, dan is het gebruikelijk dat het gehele bedrag wordt vergoed. Mits u natuurlijk wel ruitschade in uw All Risk-verzekering opgenomen heeft. Heeft u ook bij uw All Risk-verzekering een eigen risico, dan kunt u beter even navragen hoe de voorwaarden zijn bij autoruitschade.

Er zijn ook verzekeringsmaatschappijen waarbij autoruitschade volledig vergoed wordt, maar dit vervolgens resulteert in een “stilstand” op de B/M-ladder. U bouwt dan eenmalig geen schadevrij jaar op. Bent u apart verzekerd tegen ruitschade, dan zal de verzekering in de meeste gevallen alles vergoeden. Wilt u zekerheid, vraag dan uw verzekeringsmaatschappij naar de voorwaarden van uw verzekering.

Wanneer wordt mijn autoruitschade gerepareerd?

Autoruitschade zoals putjes, scheurtjes en sterretjes kan in de meeste gevallen (onzichtbaar) gerepareerd worden. Is de schade echter te groot, dan is reparatie soms niet meer mogelijk. De autoruit zal dan vervangen moeten worden.

Veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het repareren van autoruitschade geven hun klanten de mogelijkheid om de autoruitschade op locatie te laten repareren. Een afspraak maken verloopt via de website of per telefoon.

Waar moet ik op letten na de reparatie van mijn autoruitschade?

Na de reparatie van autoruitschade mag u niet meteen wegrijden, omdat de hars nog niet volledig gehecht en uitgehard is. Dit kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. De monteur stelt vaak een tijd van 30 minuten tot 2 uur na reparatie van uw autoruit. Het is verstandig om dit advies ter harte te nemen.

Geplaatst in: Autoruit vervangen