Reparatie ster autoruit

Als u een sterretje in uw autoruit heeft, doet u er goed aan uw ruit zo spoedig mogelijk te laten repareren. Mooi meegenomen dus wanneer u bij uw supermarkt het welbekende witte tentje aantreft. Uw autoruit laten repareren tijdens het winkelen en de rekening doorsturen naar de verzekering, gemakkelijker kan het niet. Toch?

Reparatie ster autoruit even snel laten uitvoeren tijdens het winkelen?

Tot voor kort kon u hier vanuit gaan. Steeds vaker echter ontvangen mensen vervolgens een brief van de verzekering, waarin hen verteld wordt dat de reparatie niet vergoed wordt. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben namelijk slechte ervaringen met deze zogenaamde mobiele reparateurs. Natuurlijk zullen er ook oprechte en eerlijke reparateurs zijn, maar de markt voor hen is verpest door ‘ondernemers’ die bijvoorbeeld 2 sterretjes repareerden en er 5 opgaven aan de verzekering.

Om dit soort frauduleuze praktijken een halt toe te roepen hebben veel verzekeringsmaatschappijen besloten om zelf bedrijven aan te wijzen die de reparaties mogen uitvoeren. Vaak zijn dit bedrijven die aangesloten zijn bij Glasgarant, zoals bijvoorbeeld Carglass. Op deze manier willen de verzekeraars controle houden op de uitvoering van de reparaties. Laat u het sterretje repareren bij een van de aangesloten bedrijven, dan is de schade nog steeds gedekt. Doet u dit niet, dan zijn de kosten geheel voor uzelf. Kijk dus goed uit waar u de reparatie laat uitvoeren en laat u niet misleiden door een vlotte babbel.

Geplaatst in: Autoverzekering
Tags: · ·

2 gedachten over “Reparatie ster autoruit

  1. Lauren de Bruijn

    Ik denk dat het heel oneerlijk is om 2 sterretjes te repareren en er 5 aan de verzekering op te geven! Ik ben op zoek naar een garage omdat ik mijn autoruiten na een auto-ongeluk moet repareren. Hopelijk deze reparatie wel wordt vergoed, en ik beloof eerlijk te zijn!

  2. Sarah de Leeuw

    Goed om te weten dat de verzekeraar een lijst heeft van bedrijven waar je terecht kan voor een reparatie van je autoruit. Ik snap wel dat de verzekeraars de controle willen hebben. Betaalt elke verzekeraar de kosten voor autoruitschadeherstel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.