autoverzekering

Ruitschade wordt vergoed door de autoverzekering?

Wanneer je een autoverzekering afsluit, wil je natuurlijk een dekking hebben die past bij jouw auto. Je kunt daarbij kiezen uit drie verschillende autoverzekeringen:

  • WA autoverzekering;
  • WA casco autoverzekering;
  • All Risk autoverzekering.

Welke dekking kies jij?

Iedereen die in Nederland woont en een auto op zijn of haar naam heeft staan, is verplicht om een minimale WA autoverzekering af te sluiten. Doe je dit niet, dan kun je in een zeer korte tijd een flinke boete van het RDW verwachten. Op www.autoverzekering.nl vind je snel een passende autoverzekering en kun je meteen de weg op met jouw nieuwe aanwinst. Je mag daarbij dus zelf kiezen welke dekking je kiest maar wat past bij jouw auto? In de regel pas je de dekking aan op de leeftijd van je auto:

  • Is jouw auto meer dan 10 jaar oud? Dan kies je voor een WA autoverzekering;
  • Is jouw auto tussen de 5 en 10 jaar oud? Dan kies je voor een WA Casco autoverzekering;
  • Heb je een nieuwe auto, of één die nog geen 5 jaar oud is? Kies dan voor een allrisk autoverzekering.

Waarvoor ben je verzekerd?

Een WA autoverzekering is de goedkoopste dekking die je kunt kiezen. Je bent dan echter ook alleen verzekerd voor de schade die jij toebrengt aan anderen. De schade aan je eigen auto wordt niet vergoed. Kies je voor een WA Casco autoverzekering, dan ben je iets uitgebreider verzekerd. Ook schade aan jouw auto die ontstaan is buiten jouw eigen schuld om is verzekerd. Denk hierbij aan ruitschade, schade door een beest of tak, vandalisme of inbraak. Wanneer je kiest voor een Allrisk verzekering dan ben je zo’n beetje voor alle schade verzekerd, ook schade die je zelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto. Ruitschade wordt dus enkel vergoed bij een WA Casco verzekering en een Allrisk autoverzekering.

De voorwaarden bepalen de goedkoopste autoverzekering

Het afsluiten van een autoverzekering is maatwerk. De verzekeraar berekend de premie aan de hand van je leeftijd, de soort auto die je wilt verzekeren, het aantal schadevrije jaren die jij bezit en je woonplaats. Daarbij hanteert iedere verzekeraar ook nog eens andere voorwaarden. Het kan dus zijn dat de goedkoopste autoverzekering voor jou Aegon is, maar dat je buurman beter naar Centraal Beheer kan gaan. Met de onafhankelijke vergelijker op autoverzekering.nl zie je binnen enkele minuten welke autoverzekering er voor jou het goedkoopste en best passend is.

Geplaatst in: Autoverzekering