Zelf een sterretje in een voorruit repareren

Zelf een sterretje in een voorruit repareren, is dat verstandig of kunt u dit beter door een professional laten doen? Deze vraag wordt ons veel gesteld. Dekt uw autoverzekering de kosten voor reparatie van een sterretje in de voorruit niet? Bijvoorbeeld wanneer u alleen een WA-verzekering heeft, of een autoverzekering zonder ruitschadedekking. Dan kunnen de kosten voor het repareren van een sterretje in de voorruit snel oplopen. Een ster in de autoruit gewoon laten zitten is meestal ook geen optie, omdat deze op den duur kan uitgroeien tot een grotere barst of zelfs scheur. Een sterretje en een barst zijn te repareren, maar een scheur in de ruit betekent veelal dat de complete autoruit vervangen zal moeten worden.

Doe het zelf reparatie sterretje in voorruit

Zelf een sterretje in een voorruit reparerenAls u een dure voorruitreparatie wilt voorkomen, dan kunt u een doe-het-zelf ruit reparatie set kopen, waarmee u sterretjes zelf verwijderen kunt. Het zelf verwijderen van een sterretje uit de voorruit vereist wel wat zorgvuldigheid en bovendien moeten de omstandigheden goed zijn. Zaken om rekening mee te houden: voer de reparatie niet uit in direct zonlicht. Dit kan namelijk tot gevolg hebben dat de hars te snel hard wordt. De voorruit mag ook niet heel warm zijn. Een goed uitgevoerde reparatie van een sterretje zorgt voor een mooi resultaat. Het voorkomt dat het sterretje in de toekomst uitgroeit tot een barst of zelfs scheur.

Reparatie sterretje zelf doen

De meeste doe het zelf sterretje reparatie sets zijn geschikt voor alle soorten en merken autoruiten. De inhoud van een autoruit reparatieset bestaat meestal uit een spuit om de hars op het sterretje in de voorruit aan te kunnen brengen, folie voor een nette afwerking, plakstrips, hars om het sterretje in de voorruit mee op te vullen en een afwerkmesje. Soms worden er ook speciale zuignapjes meegeleverd om druk op het sterretje te kunnen zetten, zodat de hars op alle plekken kan doordringen.

Benieuwd naar het proces? Bekijk onderstaande video: reparatie sterretje

Is hetĀ zelf een sterretje in een voorruit repareren een goed idee?

Een setje om zelf een ster in de voorruit netjes te repareren kost gemiddeld slechts 10 tot 15 euro. Hierbij is het wel belangrijk dat de schade aan de voorruit niet te groot is. De hars wordt anders niet gelijkmatig over het sterretje verdeeld. Een doe het zelf sterretje reparatie kit is daarmee vooral geschikt voor een klein sterretje. Indien u een beetje handig bent is het resultaat meestal heel goed als u zich aan de te volgen stappen houdt. Het laten repareren van autoruitschade kost bij een professioneel bedrijf al snel 50 tot 100 euro. Laat u het via uw verzekering doen, let dan goed op of u niet te maken krijgt met een eigen risico. Bedenk dat u voor het zelf een sterretje in een voorruit repareren wat voorbereidingen moet treffen. U bentĀ  zeker een uur bezig per sterretje. Zelf een sterretje in een voorruit repareren kan desondanks de meest voordelige optie zijn!

Geplaatst in: Autoruit vervangen